Een veld met rijen groene planten.

Natuurlijke ingrediënten

Biagral werkt enkel met planten en kruiden afkomstig van gecertificeerde leveranciers. Bovendien vinden er nog nauwgezette interne kwaliteitsanalyses plaats voordat ze in productie toegelaten worden.

Een greep uit de planten die wij gebruiken

met hun bijzondere eigenschappen

Rode zonnehoed - Echinacea purpurea
Echinacea purpurea

Rode zonnehoed
Behoort tot de familie van de Asteraceae. De fytogene werking zou gebaseerd zijn op een verbetering van het aangeboren immuunsysteem door verhoging van het aantal witte bloedcellen. De belangrijkste werking van Echinacea purpurea is het stimuleren van de lichaamseigen natuurlijke afweer tegen bacteriële, virale en parasitaire infecties. Recent onderzoek door de universiteit van Antwerpen heeft de mogelijke beschermende werking van Echinacea purpurea tegen virale luchtweginfecties aangetoond.

Griekse alant - Inula helenium
Inula helenium

Griekse alant
Behoort tot het geslacht Inula van de familie Asteraceae. Deze mysterieuze plant is al sinds de oudheid bekend als eetbare en geneeskundige plant. Het is een mysterieuze plant die opvalt door zijn geneeskrachtige eigenschappen en antimicrobiële werking. Inula reinigt gifstoffen uit het lichaam, stimuleert het immuunsysteem en de spijsvertering. Door zijn bitterstof stimuleert de plant de eetlust.

Pepermunt - Mentha x piperita
Mentha x piperita

Pepermunt
Is een kruising van groene munt en watermunt. Behoort tot de familie van de Laminaceae. Pepermunt bevat meer dan 30% menthol en tot 0,2% carvon. De secundaire metabolieten van de plant bevatten alkaloïden, flavonoïden, steroïden, tannines en fenolen. De plant heeft een sterke antimicrobiële activiteit tegen een reeks pathogene bacteriën. Pepermunt kan helpen bij het verlichten van spijsverteringssymptomen en misselijkheid. Het biedt ook enige pijnverlichting.

Olijf - Olea europaea
Olea europaea

Olijf
Behoort tot de familie Oleaceae. Olijfblad kan worden beschouwd als een potentieel effectief antimicrobieel middel voor de behandeling van darm- of luchtweginfecties. Het bestanddeel dat gewoonlijk in verband wordt gebracht met de antimicrobiële eigenschappen van olijfblad is oleuropeïne. Van oleuropeïne is ook gemeld dat het in laboratoriumstudies de activering van macrofagen rechtstreeks stimuleert. Andere eigenschappen van olijfbladextract zijn antivirale activiteit, naar verluidt veroorzaakt door het bestanddeel calciumelenolaat, een derivaat van elenolzuur.  Verder worden immunomodulerende en antioxiderende effecten beschreven in verschillende wetenschappelijke publicaties.

Laboratoriumonderzoek heeft ook aangetoond dat oleuropeïne de activering van macrofagen, belangrijke cellen in het immuunsysteem, direct stimuleert.
Andere eigenschappen van olijfbladextract zijn onder andere antivirale activiteit, toegeschreven aan de calciumelenolaatcomponent, een derivaat van elenolzuur. Daarnaast beschrijven verschillende wetenschappelijke publicaties de immunomodulerende en antioxiderende effecten van dit extract.

Tormentil - Potentilla erecta
Potentilla erecta

Tormentil
Behoort tot de familie van de Rosaceae. De planten bevatten overvloedige secundaire metabolieten, vooral verschillende soorten fenolische verbindingen en terpenoïden. Polyfenolen van Potentilla trekken steeds meer aandacht vanwege hun krachtige antioxiderende eigenschappen en hun merkbare effecten bij de preventie van verschillende met oxidatieve stress samenhangende ziekten. Alle delen van tormentil bevatten meer tannine dan eikenschors en zijn sterk adstringerend. Deze plant wordt beschouwd als een van de veiligste inheemse adstringentia en wordt in de kruidengeneeskunde veel gebruikt bij de behandeling van diarree, dysenterie en het prikkelbare darmsyndroom.

Kleinbladige linde of winterlinde - Tilia cordata
Tilia cordata

Kleinbladige linde of winterlinde
Behoort tot de familie van de Malvaceae. Delen van de boom bevatten polyfenolen en flavonoïden, die de galafscheiding stimuleren. Chlorogeenzuur en caffeoylchininezuren helpen samen met bittere elementen de spijsvertering te verbeteren. Vanilline helpt de spanning van de sfincter van Oddi weg te nemen, waardoor de druk van de galwegen wordt weggenomen. De slijmstoffen uit de binnenschors hebben een verzachtend effect op het darmlumen.

Brandnetel - Urtica dioica
Urtica dioica

Brandnetel
Behoort tot de familie van de Urticaceae. Brandnetel is een van de belangrijkste planten van de Europese farmacopee sinds de oudheid. Flavonoïden, tanines, scopoletine, vetzuren, polysacchariden, isolectines en sterolen zijn allen fytochemicaliën van deze plant. Het bladextract van Urtica dioica zou in vivo de glucosehomeostase verbeteren en wordt gebruikt als ontstekingsremmend middel. Verschillende farmaceutische studies hebben antioxiderende, ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen van de brandnetel aangetoond.

De koningskaars - Verbascum thapsus
Verbascum thapsus

De koningskaars
Behoort tot de familie van de Scrophulariaceae. Tot de bestanddelen van Verbascum thapsus behoren polysachariden, iridoïde glycosiden, flavonoïden, saponinen en vluchtige oliën. De slijmerige bestanddelen zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de verzachtende werking op de slijmvliezen, en de saponinen zijn mogelijk verantwoordelijk voor de slijmoplossende werking van Verbascum thapsus. De plant zou licht diuretisch zijn, een verzachtend en ontstekingsremmend effect hebben op de urinewegen en als licht kalmerend middel werken. Wetenschappelijk onderzoek beschrijft ook de anthelmintische en krampstillende waarde van Verbascum thapsus.

Zuurbes - Berberis vulgaris
Berberis vulgaris

Zuurbes
Fytochemische onderzoeken van verschillende Berberissoorten hebben geleid tot de isolatie van alkaloïden, tannines, fenolische verbindingen, sterolen en triterpenen. Berberis vulgaris en zijn hoofdbestanddeel berberine worden al lang in de traditionele geneeskunde gebruikt. Volgens verschillende studies vertoonden Berberis vulgaris en berberine ontstekingsremmende, antioxiderende, antivirale en antibacteriële effecten in zowel in vitro als in vivo experimenten. Interessant is dat de beschermende effecten van deze verbindingen in verschillende organen zoals hersenen, lever, nieren, hart en longen in vele studies zijn gerapporteerd.

Echte guldenroede - Solidago virgaurea
Solidago virgaurea

Echte guldenroede
Behoort tot de familie van de Ateraceae. Het is een bekende en veel gebruikte medicinale plant in Europa en andere delen van de wereld en een van de meest onderzochte soorten van zijn geslacht. De belangrijkste chemische bestanddelen zijn flavonoïden (vooral quercetine en kaempferol), C6-C1 en C6-C3 verbindingen, terpenen (vooral uit de etherische olie) en een groot aantal saponinemoleculen. Gepubliceerde gegevens over de potentiële werking zijn: antioxidant, ontstekingsremmend, spasmolytisch, diuretisch en antibacterieel.

Kurkuma - Curcuma
Curcuma

Kurkuma
Behoort tot de familie van de Zingiberaceae (gemberfamilie). De werkzame stof van kurkuma is curcumine (diferuloylmethaan) en bezit meerdere therapeutische eigenschappen. De laatste jaren hebben vershillende doorgedreven onderzoeken (tests in vitro en in vivo) en klinische proeven de zeer waardevolle ontstekingsremmende activiteit en antioxiderende eigenschappen aangetoond. Op moleculair niveau is vastgesteld dat curcumine de celproliferatie, de metastasevorming en de apoptose remt. Momenteel is veel aandacht besteed aan curcumine als blokker van TNF, een belangrijke mediator van ontstekingsprocessen. In 2019 concludeerde het Europees Geneesmiddelenbureau dat kurkuma kruidenthee, of andere vormen die oraal worden ingenomen, op basis van hun langdurige traditionele gebruik, gebruikt kunnen worden ter verlichting van milde spijsverteringsproblemen, zoals volheid en winderigheid.

Boldo - Peumus boldus
Peumus boldus 

Boldo
Is een boomsoort uit de familie Monimiaceae en de enige soort in het geslacht Peumus. De bladeren bevatten alkaloïden en essentiële oliën. De antioxiderende werking van het extract van Peumus boldus kan worden toegeschreven aan de polyfenolische verbindingen. Het extract van Peumus boldo heeft antioxiderende eigenschappen en draagt bij tot de beschermende werking tegen leverziekten die geassocieerd worden met oxidatieve stress en vrij ijzer. Onderzoek heeft de verschillende inheemse toepassingen van boldobladeren geverifieerd: in dierstudies is aangetoond dat zij de spijsvertering stimuleren en ontstekingsremmende, antioxiderende, galproductie stimulerende en diuretische eigenschappen hebben die grotendeels worden toegeschreven aan de plantaardige chemische stof boldine.

Vragen?

Neem contact met ons op.

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.