Biagral

Over ons

Biagral helpt dieren op basis van phytotherapie om gezond te blijven en beter te presteren. Wij hebben daarbij aandacht voor het milieu en algemeen dierenwelzijn.

Bij Biagral geloven we in de kracht van de natuur.
Het bestuur van Biagral samen aan tafel.

Geschiedenis

Biagral is in 1998 ontstaan door de samenwerking tussen een landbouwingenieur, een directeur van een centrum voor agronomische technologie en een ervaringsdeskundige in de fytogene industrie. Hun visie was om diverse plantaardige formules te ontwikkelen met een gezondheidsbevorderende werking voor zowel gezelschaps- als landbouwhuisdieren.

Door de jaren heen heeft Biagral veel vooruitgang geboekt en is het bedrijf geëvolueerd naar een industriële onderneming. Door de goede resultaten en groeiende vraag zijn we in 2011 verhuisd naar Villers-le-Bouillet. De nieuwe site stelt ons in staat om onze onderneming sterker te ontwikkelen. Sinds 2016 maakt Biagral deel uit van de groep Kela.

100%
gericht op duurzaamheid
& dierenwelzijn
+25 jaar
ervaring, onderzoek
& ontwikkeling
De duurzame weg

Beter voor mens en dier

Biagral is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van 100% natuurlijke producten. Wij werken met planten en kruiden die niet enkel zorgen voor een goede gezondheid maar ook bijdragen tot een verbetering van de natuurlijke weerstand. Planten bevatten bepaalde fytonutriënten die wanneer ze door het dier opgenomen worden, gunstige effecten hebben op de fysiologie en het metabolisme van het dier.

Het doel van Biagral is producten te creëren die niet enkel de natuurlijke afweer ondersteunen maar ook de revalidatie na ziekte of recuperatie na wedstrijden kunnen bevorderen. De planten die in onze producten verwerkt zitten, werden zorgvuldig uitgekozen op basis van hun eigenschappen om zowel de gezondheid als de productiviteit van dieren te kunnen verbeteren.

Biagral werkt met productie- en extractieprocessen van een constante hoge kwaliteit. Deze maken het mogelijk fytonutriënten op een 100% natuurlijke wijze te onttrekken. De productie vindt plaats op basis van koude of warme extractie, telkens onder een specifieke pH waardoor de fytonutriënten in het oplosmiddel kunnen infuseren.

Onze extractie- en productiemethodiek wordt zorgvuldig opgevolgd en gecontroleerd via HACCP. Biagral is ook FCA (Feed Chain Alliance) gecertificeerd, wat garant staat voor de veiligheid en kwaliteit van zowel grondstof, productieproces als eindproduct.
Bepaalde producten uit ons gamma krijgen bovendien een Certysis certificaat. Dit betekent dat ze mogen aangewend worden in de biologische landbouw.

Een bovenaanzicht van rijen planten.

Samenwerken voor het beste resultaat

Ontmoet ons team

Christian Carlier
Sales
Wouter Germis
Veterinarian - Technical support
Jean-François Deneumostier
Operations
Nelly Van Eeghem
Pharmacist - Quality
Frank Vermeiren
Veterinarian - Technical support
Bieke Van Rooy
Marketing

Deel uitmaken van ons succesverhaal?

Bekijk onze openstaande vacatures of solliciteer spontaan.

We maken gebruik van cookies om gegevens m.b.t. de prestaties en het gebruik van deze website te verzamelen & analyseren, om sociale netwerkfunctionaliteiten aan te bieden en onze content & advertenties te verbeteren en personaliseren. Bekijk onze privacy policy voor meer informatie.